Eindelijk staat er weer een recept online! Na een drukke verhuizing is de rust teruggekeerd en zijn we écht op ons plekje. Ik heb weer zin om te koken en heb volop inspiratie, heerlijk! Deze aardappelsalade maak ik vaak de laatste tijd. Tijdens deze warme dagen heb ik geen zin om lang in de keuken te staan en deze salade is dan ideaal. Iedereen kent natuurlijk wel de aardappelsalade in plastic bakjes uit de winkel. Het enige wat daar in zit is aardappel en veel vet in de vorm van mayonaise en olie, niet zo goed voor je gezondheid. Deze aardappelsalade bevat alleen maar gezonde ingrediënten en staat ook nog eens snel op tafel. Het fijne aan deze salade is dat je alle soorten rauwkost wel kunt gebruiken en restjes groente uit de koelkast er makkelijk in kunt verwerken.
Naast sla gebruik ik in deze salade wat kruiden uit de tuin. Ik gebruikte een mix van selderij, rozemarijn en basilicium. In plaats van deze kruiden kun je ook een paar handen spinazie of rucola toevoegen.
Ingrediënten voor de aardappelsalade
voor 2 à 3 personen
- 900 gram biologische vastkokende aardappelen
- 1 krop sla naar keuze
- 250 gram paprika
- 2 vleestomaten
- 1/2 komkommer
- een paar handjes selderij, bassilicium of spinazie
- 150 gram gekookte kikkererwten
- 10 cherry tomaatjes
- 2 handen rozijen
- 2 theelepeltjes knoflookpoeder
- voor de dressing: 3 eetlepels milde mosterd, 3 eetlepel ahornsiroop of honing, 50 ml appelazijn. Als je pittige mosterd gebruikt, gebruik dan 2 eetlepels.
Zo maak je het:
- Snijd de aardappelen in kleine stukken (schil ze niet) en kook ze gaar. Als de aardappelen gaar zijn spoel je ze af met koud water en zet je ze even apart.
- Was alle groenten en snijd de groente in stukjes. Meng alle groente met de afgekoelde stukjes aardappel, kikkererwten en rozijnen.
- Verdeel de dressing en knoflookpoeder over de salade en hussel even goed door. Eet smakelijk!
De salade is lekker om alleen te eten maar is ook heerlijk met een kommetje soep of bij de barbecue.
Mijn vriend en eten dit recept met z’n tweetjes op als we het als hoofdmaaltijd eten. Als je er soep bij eet dan is dit recept voor 3 personen genoeg. Als je plantaardig (ongeraffineerde producten) eet zijn grote porties niet erg en kun je eten tot je voldaan bent.