Ik ben van plan wat simpele basis recepten te gaan delen op mijn blog. Recepten die je elke dag kunt gebruiken, niet moeilijk zijn en voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden. Recepten voor brood, sojayoghurt, dressings, soep, broodbeleg enz. Deze pindasaus is zo’n simpel basis recept en mag eigenlijk niet ontbreken bij een lekker bordje bami. Zelfs als ik geen zin of tijd heb om te koken (en dat komt echt wel eens voor) is deze pindasaus prima te doen. Alle ingrediënten in de blender, even verwarmen en klaar! Ik maak deze pindasaus eigenlijk altijd met water, maar je zou ook kokosmelk kunnen gebruiken voor een romige variant. Experimenteer zelf een beetje met verschillende smaken en kruiden, en kijk wat je lekker vindt. Op deze manier maak ik al mijn gerechten 🙂

Ingrediënten voor de pindasaus

  • 200 gram geroosterde pinda’s zonder zout
  • 80 gram tomatenpuree
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 tenen knoflook
  • 2 gram verse gember zonder schil
  • 1 theelepeltje sambal
  • 3 theelepeltjes sojasaus
  • sap van 1 ctiroen
  • 300 ml water
  • snuf zeezout

Zo maak je het

Plaats alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en blend tot het een egale saus is. Verwarm de pindasaus daarna in een pannetje. Zo simpel is het! Deze pindasaus is heerlijk bij de nasi, bami of gewoon lekker als dipsaus met vers brood en rauwkost.

Als je niet zo van pittig houdt laat je de sambal gewoon achterwege of je gebruikt minder. Ook de verse gember kun je weg laten als je verse gember te overheersend vindt. Zoals ik al zei, experimenteer!