Zoals jullie misschien wel weten eet ik heel erg veel fruit. Eigenlijk eet ik de hele dag fruit en kook ik ’s avonds wat knollen en groente voor mezelf. Deze manier van eten helpt mijn darmen en zorgt ervoor dat ik me elke dag een stukje beter voel. Ik zal binnenkort een uitgebreid artikel schrijven over wat ik precies eet in een dag en waarom. Ik kreeg van De Gezonde Apotheker een heerlijke mango opgestuurd en moest hier natuurlijk een smoothie mee maken. De mango was boomgerijpt en smaakte naar mango en passievrucht tegelijk, heel bijzonder! Behalve dat deze smoothie erg lekker is, bevat deze ook ontzettend veel gezonde en helende eigenschappen.

  • Mango’s zijn een goede bron van vitamine C, E en B-complex. Ook bevat een mango bèta-caroteen, dit wordt in ons lichaam omgezet naar vitamine A. Vitamine A is geweldig voor onze huid, het houdt de huid jong en beschermt de huid tegen UV-straling. (Ik verbrand niet meer in de zon sinds ik veel fruit en wortelen eet).
  • Sinaasappelen staan natuurlijk bekend om hun hoge gehalte aan vitamine C, maar bevatten ook vitamine A en een goede hoeveelheid calcium.
  • Gember beschermt ons lichaam tegen ontstekingen en bevat veel vitaminen en mineralen zoals: calcium, ijzer, magnesium, potassium, sodium, selenium en vitamine C, E en B6. Genoeg reden om aan elke sapje een stukje verse gember toe te voegen.

Er zijn zoveel vrouwen die elke dag allerlei soorten crème op hun gezicht smeren (vaak niet op natuurlijke basis). Echte schoonheid komt van binnenuit en wat je eet heeft meer invloed dan een potje dagcrème. Deze smoothie verslaat dat potje crème met gemak 😉

Ingrediënten voor de tropische smoothie

  • 1 grote rijpe mango
  • het sap van 2 sinaasappels, 2 appels en 1 cm gember

Zo maak je het:

Snijd de mango in stukken en doe samen met het sap in de blender. Dat is alles!

Ik maakte het sap met mijn slowjuicer. Als je geen juicer hebt kun je ook 4 sinaasappels met de hand uitpersen en de appels achterwege laten. Ook kun je een goede kwaliteit biologische appelsap in de winkel kopen (het liefst uit glazen fles).

In plaats van appel en sinaasappel kun je ook het sap van 1/2 ananas gebruiken.
Ook is het lekker (en gezond) om wat kurkuma mee te blenden.