Zoals jullie misschien wel weten bestaan onze boodschappen voor een heel groot deel uit fruit. Veel bananen, appels, peren, druiven, sinaasappels, het fruit wat wij in Nederland kennen. Zo af en toe vind ik het leuk om nieuwe fruitsoorten te proberen. Soorten die ik nog helemaal niet ken en waarvan de smaak compleet nieuw is. Van vers-bestellen.nl heb ik een grote doos met tropisch fruit ontvangen. Papaya, ananas, kokosnoot, passievruchten en een hele mooi roze pitaya. Ik wist meteen dat ik met de pitaya een smoothie wilde maken, alleen al vanwege die felle roze kleur. De smoothie is behalve ontzettend roze ook ontzettend gezond.

De pitaya wordt ook wel ‘dragonfruit’ genoemd en zit vol met antioxidanten (dat kan ook eigenlijk niet anders met zo’n kleurtje). Ook zit de pitaya vol met vitamine C en B-vitaminen. Omdat de vrucht makkelijk verteerbare vezels bevat, kan de vrucht wonderen verrichten voor je spijsvertering.

Kokoswater is het sap van de kokosnoot en bevat onder andere: vitamine C, magnesium, potassium, sodium, kalium en zelfs calcium!ย Ook werkt kokoswater hydraterend, dit komt doordat de drank belangrijke elektrolyten bevat (mineralen die zorgen voor een goede vochtbalans). Kokoswater is een ideaal sportdrankje.

Ingrediรซnten voor de tropische smoothie:

voor twee grote glazen

  • 1 roze pitaya
  • het water van 1 kokosnoot (250ml)
  • 1 bevroren banaan
  • 1 gewone banaan

 

Zo maak je het:

  1. Maak de kokosnoot open. Dit kun je doen met een kokosnoot boor maar wij gebruikten een hamer en schroevendraaier.
  2. Giet het verse kokoswater in de blender.
  3. Snijd de pitaya doormidden en schep het vruchtvlees eruit met een lepel.
  4. Doe het vruchtvlees met de bananen bij het kokoswater en blend tot alles goed gemengd is.

Ik heb de smoothie wat lichter gehouden en alleen het water van de kokosnoot gebruikt. Voor een romige smoothie kun je het vruchtvlees van de kokosnoot mee blenden. Ik heb het vruchtvlees gebruikt voor een lekkere romige pompoensoep ๐Ÿ™‚ย