Eindelijk heb ik een lekker recept voor prei. Prei gaat bij ons altijd door de bami en daar blijft het dan ook bij. Jammer, want prei is zo lekker. Mijn moeder maakte vroeger vaak gestoofde prei met aardappeltjes en natuurlijk een stukje vlees. Dat stukje vlees eet ik al heel lang niet meer en alleen gestoofde prei met aardappelen is het voor mij ook niet helemaal. Ik wist dat prei en kerrie goed combineren en had nog een stuk ananas liggen: tropische prei met kerrie en ananas dus. Het gerecht is budget vriendelijk, glutenvrij en heel erg simpel. Wij aten de tropische prei met basmati rijst en wat komkommer, aanrader hoor!



Ingrediënten voor de tropische prei

voor ongeveer 2 personen

  • 2 prei
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 120 gram kikkererwten
  • 1 flinke eetlepel kerriepoeder
  • 150 tot 200 ml kokosmelk
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • snuf chilipoeder
  • 1/2 groentebouillonblokje
    (ik gebruik een biologisch bouillonblokje zonder smaakversterkers en suiker)
  • 120 gram ananas
    (als je iets voor ananas uit blik, let er dan op dat het ananas op sap is en niet op siroop)
  • basmati rijst voor 2 personen

 



Zo maak je het

  1. Weeg de hoeveelheid rijst af die je nodig hebt voor twee personen. Kook de rijst volgens de verpakking gaar.
  2. Ondertussen snijd je de prei in ringen en de paprika in blokjes. Was de prei even goed.
  3. Zet een koekenpan op het vuur en stoof alle prei en paprika in een laagje water van ongeveer 1cm gaar, pers nu ook 2 tenen knoflook uit boven de groenten.
  4. Als de groenten zacht zijn voeg je de kikkererwten, ananas, kruiden, 1/2 bouillonblokje en kokosmelk toe en laat je het 10 minuten tot een kwartiertje pruttelen. Maak af met wat peper uit de molen.
  5. Serveer met de rijst.

Eet smakelijk!