Plantaardig eten is ontzettend simpel, iets wat mensen soms helemaal niet verwachten. Wij eten als planteneters ook gewoon aardappelen, rijst, pasta, groente en fruit, net als iedereen eigenlijk. We laten alleen de dierlijke producten weg, that’s it. Of dat saai is? Juist niet! Ik ben simpele smaken van groente en fruit alleen maar meer gaan waarderen. Ik kan nu ontzettend genieten van heerlijke gebakken aardappeltjes met Hollandse bloemkool. Een lekker plantaardig sausje erbij en ik mis dat stukje vlees echt niet.

Het recept voor deze sperziebonen met friet en guacamole is een voorbeeld van een simpele, maar hele lekkere plantaardige maaltijd. Hollandse aardappeltjes en sperziebonen met een niet zo Hollandse guacamole. De combinatie van aardappeltjes met guacamole is echt fantastisch. Als je dat nog nooit geproefd hebt, moet je dit recept maar snel een keer proberen!Ingrediรซnten voor de sperziebonen met ‘friet’ en guacamole

voor 2 personen

 • 1 kilo vastkokende biologische aardappelen. Wij eten met twee personen een kilo aardappelen op, maar gebruikt minder of meer naar behoefte.
 • 600 gram sperziebonen
 • 2 avocado’s
 • 100 gram cherrytomaatjes
 • 1 1/2 theelepel knolfookpoeder
 • Peper en zeezout
 • sap van 1/2 citroen
 • 1 theelepel kokosolie
 • eventueel wat verse tuinkruiden: peterselie, koriander, basilicum

Zo maak je het

 1. Was de aardappelen en snijd de aardappelen in langwerpige frieten. Laat de schil eraan zitten, hierdoor worden de aardappelen net iets knapperiger in de oven.
 2. Kook de frieten even 5 tot 10 minuutjes, voordat ze de oven in gaan.
 3. Als de frieten even hebben gekookt, giet je ze voorzichtig af. Verdeel 1 theelepeltje kokosolie, zout, peper en 1 theelepel knoflookpoeder over de frieten. Verspreid ze over een met bakpapier beklede baklaat en bak ze in een voorverwarmde oven tot ze mooi knapperig en goudbruin zijn (ongeveer 40 minuten).
 4. Nu kunnen we verder met de sperziebonen. Was de sperziebonen en snijd de uiteinden er af. Ik heb mijn sperziebonen ook nog even gehalveerd omdat ze ontzettend lang waren, maar dit hoeft niet persรฉ.
 5. Vervolgens kook je de sperziebonen op middelhoog vuur tot ze beetgaar zijn, giet ze daarna af.
 6. Voor de guacamole schep je het vruchtvlees uit de twee avocado’s in een bakje en prak je dit fijn met een vork.
 7. Halveer de cherry tomaatjes en voeg deze samen met het citroensap, peper, zout en 1/2 theelepel knoflookpoeder toe aan de geprakte avocado’s.
 8. Tot slot voegde ik nog wat fijngesneden verse tuinkruiden toe: basilicum, peterselie en koriander. Dit is optioneel, maar maakt de guacamole wel erg lekker!
 9. Serveer de guacamole samen met de frieten en sperziebonen op een bord, eet smakelijk!