Weer een makkelijk en snel recept, dit keer met soba noedels. Kenmerkend voor soba noedels is dat ze gemaakt worden met boekweitmeel. De noedels die ik gebruik zijn gemaakt van 100% boekweit, maar de meeste soba noedels bevatten boekweit- én tarwemeel. Als je glutenvrij eet moet je daar dus even op letten 😉

Soba noedels zie je vaak terug in Aziatische gerechten maar kunnen eigenlijk voor van alles gebruikt worden. In dit recept combineer ik de noedels met tomaten, avocado, rucola en kruiden. Niet helemaal traditioneel, maar wel erg lekker! De noedels zijn licht verteerbaar en hebben een lekkere structuur, wat goed past bij de frisse smaken van de groenten en kruiden. Deze maaltijd staat binnen een kwartier op tafel en je hebt maar één pan nodig, ideaal voor een drukke dag.

Soba noedels vind je bij een biologische supermarkt en soms zelfs de Albert Heijn of Jumbo (bij de Aziatische ingrediënten).

Ingrediënten voor de soba noedel salade

voor 2 personen

 • 650 gram tomaat (± 7 grote tomaten)
 • 200 gram soba noedels
 • 2 rijpe avocado’s
 • 50 gram rucola
 • 25 gram verse dille
 • 30 gram hazel-, cashewnoot of pijnboompitten

Dressing: sap van 1 citroen, 1 eetlepel mosterd, 2 eetlepels ahornsiroop, 1 teen knoflook, flinke snuf zeezout

Zo maak je het

 1. Breng een pannetje met water aan de kook en kook de soba noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Was de tomaten, rucola en dille. Snijd de tomaten in kleine stukjes en hak de dille fijn. Doe de gesneden tomaat, fijn gehakte dille en rucola in een grote kom.
 3. Snijd het vruchtvlees van de avocado’s in kleine blokjes en hak de hazelnoten fijn. Voeg dit toe aan de gesneden tomaten en kruiden.
 4. Als de soba noedels gaar zijn giet je ze af. Je kunt de noedels natuurijk warm aan je salade toevoegen, maar koud is nét wat frisser. Voor koude noedels spoel je ze even goed af met koud water.
 5. Meng de noedels met de gesneden tomaat, kruiden, avocado en hazelnoten.
 6. De dressing maak je door alle ingrediënten voor de dressing in een klein potje met deksel te doen, en even goed te schudden. Verdeel de dressing over de soba noedels en groente en hussel alles goed door met je handen. Eet smakelijk!