Eindelijk staat er weer een recept online. Ik heb een paar weekjes vakantie gehad en er is een nieuw gezinslid bij gekomen, een puppy (hierover later meer). Dit brengt natuurlijk drukte met zich mee, dus veel tijd voor uitgebreid koken was er niet. Deze tomatensoep is ontstaan in de drukte van het klussen aan ons huis en het zorgen voor de nieuwe pup. Ik merk dat ik op drukke dagen toch gauw een soep maak, en dan het liefst zo’n enorme pan vol. Op deze manier heb ik lekker veel restjes in de koelkast en vriezer, i-de-aal! Je kunt een soep natuurlijk eten als lichte maaltijd of lunch. Maar kook wat volkoren pasta, linzen of bonen mee en je tovert een simpel soepje om in een stevige avondmaaltijd.
Gebruik in deze soep wel passata van goede kwaliteit (niet te waterig), dit maakt echt de soep! Ik koop altijd een goede biologische passata, het liefst een echte Italiaanse. De tomaten zijn dan gewoon zoeter en smaakvoller, dat proef je terug in de soep.
Ingrediënten voor de tomatensoep met prei en basilicum
Maakt genoeg soep voor 4 personen
- 2 flessen tomaten passata à 700 ml
- 4 flinke tenen knoflook
- 1 grote prei
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 groentebouillon blokje
- peper
- 2 handen verse basilicum
Zo maak je het
Giet de twee flessen passata in een grote pan en voeg daar aan toe: de prei (gesneden in ringen), 4 uitgeperste tenen knoflook, kokosbloesemsuiker, paprikapoeder, 1 groentebouillonblokje, snuf peper en verse basilicum (fijngesneden). Breng alles aan de kook. De soep is klaar wanneer de prei zacht is.
Proef nog even of je de soep zo lekker vindt. Ik gebruik maar 1 bouillonblokje omdat ik passata gebruik waar al zeezout in zit. Gebruik je passata zonder zout, dan moet je misschien twee blokjes bouillon gebruiken.
Deze soep smaakt heerlijk met wat vers gesneden brood en pesto. Probeer eens dit recept voor een lekkere plantaardige pesto met witte bonen.