Soms heb je van die dagen, druk druk druk. Weinig tijd om te koken, maar toch wil je voedzaam en gezond eten. Op deze dagen maak ik deze groene pasta. Het is een pasta vól groenten, eiwitten en gezonde koolhydraten. Doperwten spelen de hoofdrol in deze pasta. Doperwten zijn het hele jaar door te verkrijgen en kun je altijd in je vriezer bewaren, ideaal! Ik koop elke week twee zakken doperwten en gebruik ze overal voor. Doperwten hebben een lekkere zoete smaak, en kun je vrijwel met alles combineren.
Doperwten zouden zeker vaak op je bord moeten liggen. Ze zijn lichter verteerbaar dan andere peulvruchten, zoals bonen en linzen en bevatten veel eiwit, vezels en langzame koolhydraten. Ideaal voor de bloedsuikerspiegel. Verder zijn doperwten rijk aan antioxidanten, vitamine A, C, K en B-vitaminen. Ook bevatten ze veel ijzer, zink, calcium, magnesium en omega-3 vetzuren. Doperwten beschermen ons lichaam tegen ziekte en houden ons jong!
De ingrediënten voor de groene pasta
Voor 2 personen
- 400 gram doperwten uit de diepvries
- 250 gram volkoren pasta
- 1 avocado
- 1 grote courgette
- 150 gram aardappel
- 2 kleine tenen knoflook
- flinke snuf peper en zout
- Het sap van 1/2 sappige citroen
- 3 tomaten
- 1/2 komkommer
Zo maak je het:
- Schil de aardappelen en snijd ze in hele kleine blokjes. Op deze manier zijn ze snel gaar.
- Snijd de courgette, komkommer, tomaat en avocado in kleine stukjes.
- Zet een pan met water op en kook hierin de doperwten, courgette en aardappelblokjes gaar. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
- Zet ondertussen de volkoren pasta op.
- Als de doperwten, courgette en aardappelblokjes gaar zijn giet je deze af. Dit gaat het makkelijkst in een vergiet omdat de doperwten zo klein zijn.
- Nu is het tijd om de saus te maken. Als je in het bezit bent van een blender plaats je de doperwten, courgette en aardappel in de blender met 2 teentjes knoflook, citroensap, peper en zout. Meng dit tot een romige saus. Is de saus te dik, dan voeg je een beetje water toe.
(Heb je geen blender, gebruik dan een staafmixer om de saus mee te maken) - Giet ook de pasta af en meng deze met de doperwten saus.
- Serveer met tomaat, komkommer en avocado.
Eet smakelijk!
Beste Marthe,
Zoekend naar vegan én glutenvrije recepten kwam ik op jouw site. Ben enorm blij dat ik die site éindelijk heb gevonden. Jouw recepten en eigenlijk alles wat je schrijft over eten, gezondheid en lifestyle, geven mij veel inspiratie! De informatie die je verstekt over hoe jij jezelf hebt genezen en je gezondheid houdt vind ik heel informatief. Ook de boeken waarnaar je verwijst geeft me veel inzicht
Nadat ik wat heb gelezen van Anthony William ben ik nu zijn 28-daagse reinigingskuur aan het doen en verwacht daar veel van. Voel me na de eerste dagen al een stuk beter:))).
Jaren gelden werd ik ernstig ziek en moest stoppen met werken, wegens groot gebrek aan energie en veel pijn in mijn spieren en verklevingen in spieren en bindweefsel. Twee jaar geleden kwam daar nog reumatoïde artritis bij. Ben al heel lang vegetariër en nam geen zuivel, maar kon eieren en kaas toch niet laten staan. Recentelijk is me dat nu toch gelukt, na het zien van een filmpje over hoe wordt omgegaan met koeien en hun kalfjes. Écht vreselijk en dieptriest. Ik hoop dat de vegan vibe grote vlucht neemt.
Vriendelijke groeten,
Liesbeth Dijkerman