Deze smoothie is erg geschikt als ontbijt, voor grote trek tussendoor, of zelfs als toetje. Als het kan drink ik deze smoothie in de zomer elke dag. Smoothies zijn een lekkere en makkelijke manier om voldoende fruit binnen te krijgen en bevatten ontzettend veel mineralen en vitaminen. Mocht je gezonder willen leven, of meer plantaardig willen eten, dan is een smoothie een hele goede/gezonde manier om te beginnen. Vervang eens 1 maaltijd of tussendoortje door een lekkere smoothie en je zult meer energie krijgen, en minder last hebben van zoete trek of kwaaltjes gedurende de dag. Fruit bevat ontzettend veel goeds en kan wonderen verrichten als het gaat om je gezondheid. Ik zal je hieronder even laten zien wat er zoal in deze smoothie zit aan vitaminen en mineralen.

  

Nectarines bevatten vitamine A, C, B-complex, potassium, ijzer, zink en koper. Vitamine A wordt omgezet in bètacaroteen wat erg goed is voor onze ogen, onze botten en ons immuunsysteem. Verder bevatten nectarines ontzettend veel antioxidanten, deze houden ons jong.

Bananen bevatten vitamine C, B6, potassium, koper en veel magnesium. Bananen bevatten veel elektrolyten wat erg kan helpen als je veel sport of drukke dagen hebt. Bananen (rijp!) zijn geweldig voor de spijsvertering en verlichten pijn/klachten bij mensen met prikkelbare darm, Crohn of Colitis. Let op: gebruik voor deze smoothie rijpe bananen. Rijpe bananen hebben bruine spikkels en de schil is helemaal geel. Onrijpe bananen zijn lastig te verteren en kunnen zorgen voor spijsverteringsklachten.

Appelsap (vers) bevat veel vitamine C en kalium. Ook beschermen appels ons tegen ziekten en werken ze ontstekingsremmend.

Gember helpt met de spijsvertering, bij griep, hoofdpijn, misselijkheid, moeheid en constipatie. Ook werkt gember als een natuurlijke pijnstiller en gaat het ontstekingen tegen. Vitaminen en mineralen die je in gember vindt zijn: vitamine C, B1, B2 en B6, natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink.

  

Wat heb je nodig
  • 2 normale bananen
  • 1 bevroren banaan
  • 100 ml appelsap
  • 1 grote nectarine
  • eventueel wat water
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
Zo maak je het:

Wanneer je geen bevroren bananen in de vriezer hebt liggen, is het handig de avond van te voren even een banaan in de vriezer te leggen. In plaats van 1 bevroren banaan kun je ook wat ijsklontjes gebruiken, gebruik dan 3 normale bananen.

Plaats alle ingrediënten in de blender, voeg eventueel een scheutje water toe. Blend alle ingrediënten tot een romige smoothie. Eet smakelijk!

Probeer ook eens deze tropische smoothie met mango