Peren zijn mijn favoriete fruitsoort. Peren kun je overal kopen, vaak komen ze gewoon uit Nederland (milieuvriendelijk) en ze rijpen snel. Ik eet in de herfst en winter elke dag 1 of 2 peren. Ik blend ze door smoothies of eet ze zo uit het vuistje. Deze smoothie met peer en spirulina is favoriet bij mij thuis. Peren zijn makkelijk te verteren, bevatten veel vezels en hebben een kalmerende werken op de spijsvertering. Ze zitten vol met vitamine A, C en E en geven de smoothie een heerlijke zoete smaak. De spirulina geeft de smoothie en prachtige groene kleur en voegt belangrijke mineralen en eiwitten toe (ijzer, omega-3, potassium, calcium, chroom, koper, magnesium, selenium en zink). Ideaal voor een kleine maaltijd of vullend tussendoortje.  

Gebruik altijd biologische spirulina van goede kwaliteit. 

 

Ingredienten voor de smoothie met peer en spirulina

Voor 1 groot glas of twee kleine glazen

  • 3 middelgrote peren
  • 1 banaan
  • 200 ml havermelk
  • 1 theelepel spirulina
    (gebruik meer of minder naar smaak)
  • sap van 1/2 citroen

Zo maak je het

  • Blend alle ingredienten in de blender tot een romige smoothie en serveer in twee mooie glazen. (als je geen blender hebt kun je ook prima een staafmixer gebruiken). 

Variatietip

  1. Vervang eens 1 peer door 1 appel.
  2. Gebruik amandel- of kokosmelk voor een romige smoothie.
  3. Gebruik tarwegras in plaats van spirulina