Een romige smoothie vol met vitaminen en mineralen. Vitaminen en mineralen die vaak hard nodig zijn in de herfst en winter. Ik begin elke dag met een smoothie, dit geeft mij veel energie en het is een handige manier om griep en verkoudheid buiten de deur te houden (ik ben nog niet verkouden geweest deze herfst en winter). Ook de koude seizoenen hebben gelukkig veel lekkers te bieden op het gebied van fruit: kaki’s, druiven, allerlei soorten citrus, appels, peren en lychees. Combineer een van deze vruchten met een paar banaantjes, wat plantaardige melk en klaar is je ontbijt of tussendoortje. Ik zelf gebruik geen bevroren fruit, veel te koud! Ik kies voor fruit wat lekker op kamertemperatuur is en voeg verwarmende kruiden toe, zoals kaneel, kardemom, gember of speculaaskruiden. Een smoothie in de winter kan dus prima. 

Ingrediënten voor de romige smoothie met peer en kaneel

2 personen (twee grote glazen vol)

Benodigdheden: blender of staafmixer

  • 1 grote peer
  • 2 bananen
  • 2 dadels
  • 1 kleine theelepel kaneel
  • 300 ml amandelmelk

Tips:

  • Week de dadels van te voren even in lauwwarm water, dan blenden ze makkelijker.
  • Vervang de kaneel eens door speculaaskruiden.
  • Voor een koude of extra dikke smoothie vervang je de gewone bananen door bevroren bananen (vries de bananen altijd in zonder schil.

Zo maak je de smoothie

  1. Wanneer je stevige dadels gebruikt kun je deze het beste van te voren even een halfuurtje weken in warm water.  Gebruik je zachtere dadels (en heb je een sterke blender of staafmixer), dan kun je deze stap overslaan.
  2. Was de peer en snijd deze in stukjes. Doe de gesneden peer, samen met de bananen, dadels, amandelmelk en kaneel in de blender (of gebruik een mengbeker + staafmixer). Blend het geheel tot een romige smoothie. 
  3. Garneer de smoothie met een snufje kaneel, genieten maar!