Wij kopen elke week een doos bananen van 18kilo. Dat klinkt misschien een beetje veel, maar 18kilo bananen gaan er bij ons toch wel in een week doorheen. We gebruiken de bananen in smoothies, door de havermout, als tussendoortje, in pannenkoekenbeslag en natuurlijk voor bananenijs (uitvinding van de eeuw). Ik probeer mijn bananen altijd mooi te laten rijpen, maar soms is alles tegelijk rijp en wat moet je dan? juist, invriezen. Vries bananen pas in als ze veel stippen hebben en mooi geel zijn, dan zijn ze goed rijp.

Bananenijs maken wij toch wel een paar keer per week. Het leuke aan bananenijs is, dat je met een grote bak ijs op de bank kunt zitten en je eigenlijk gewoon fruit zit te eten. Ook kun je bananenijs maken zoals jij wilt. Voeg cacaopoeder toe voor een chocoladesmaak of frambozen voor frambozensmaak, de opties zijn eindeloos. Deze versie met limoen is erg lekker fris en doet het altijd goed als toetje wanneer we gasten hebben. Door een beetje tarwegras toe te voegen krijgt het ijs een mooi groen kleurtje en voeg je ook nog eens belangrijke vitaminen en mineralen toe. Let er bij tarwegras wel op dat je een hoogwaardige kwaliteit tarwegras gebruikt, het liefst rauw en biologisch. De smaak is dan beter en omdat het rauw is blijven alle enzymen, vitaminen en mineralen intact.

Ik gebruik altijd het tarwegras van Unlimited Health (klik hier om het te bekijken).

Ingrediënten voor het limoenijs

  • 4 bevroren bananen
  • 1 gewone banaan
  • 1 eetlepel tarwegras
  • Het sap van 2 limoenen
  • limoenrasp van 1 limoen (gebruik een biologische limoen, we willen geen pesticiden in ons ijs)

Zo maak je het:

Zorg ervoor dat je rijpe, bevroren bananen in de vriezer hebt liggen. Vries de bananen in kleine stukjes in, dit bespaart de blender een hoop werk. Ik gebruikte voor dit recept een Vitamix blender. 

Plaats de stukjes bevroren banaan met 1 gewone banaan in de blender of keukenmachine. Voeg dan het sap van 2 limoenen, het limoenrasp en een lepeltje tarwegras toe. Zet de blender aan en laat blenden tot het een mooie romige, gladde massa is.
Serveer in mooie glaasjes met een schijfje limoen.

Heb je nou geen sterke blender, blend dat 5 gewone bananen (niet ingevroren) met de rest van de ingrediënten in een mengkom en meng met de staafmixer. Schenk dit vervolgens in een geschikte bak en plaats in de vriezer. De volgende dag heb je een heerlijke bak limoenijs.