Bananenijs, uitvinding van de eeuw wat mij betreft. Het enige wat je voor bananenijs nodig hebt is, je raadt het al, bananen. Je kunt er van alles aan toevoegen, bessen, cacaopoeder, citroen, chocola en zelfs spinazie. Veel van jullie kennen het vast al, maar voor de mensen die nog nooit bananenijs hebben gemaakt, toch even een receptje. Voor deze versie gebruikte ik heerlijke rijpe kersen van ‘De Gezonde Apotheker’, ik maakte hier een heerlijke kersensaus van. Mocht je geen verse kersen kunnen vinden, dan kun je ook diepvries kersen gebruiken en deze even laten ontdooien. Ook kun je aardbeien, frambozen of blauwe bessen gebruiken in dit recept.

Bananen zijn trouwens ideaal om altijd in de vriezer te hebben liggen. Je maakt met bevroren bananen heerlijke gezonde smoothies en ijsjes, en het is een goede oplossing als je teveel rijpe bananen hebt liggen.

Ingrediënten voor het bananenijs met kersensaus

voor 4 personen

  • 200 gram kersen
  • 2 dadels
  • 6 bevroren bananen
  • 1 grote gewone banaan

Voor een chocolade versie voeg je 1 eetlepel cacaopoeder toe aan de bevroren bananen. Dit blend je gewoon mee. 

Zo maak je het

  1. Was en ontpit de kersen.
  2. Doe de kersen in de blender met 2 ontpitte dadels en 50 ml water of plantaardige melk. Blend tot een egale saus.
  3. Doe nu de bevroren bananen en gewone banaan in de keukenmachine of blender. Als je hiervoor een blender gebruikt, zorg dan wel dat deze een sterke motor heeft. Heeft je blender dat niet, gebruik dan een goede keukenmachine of staafmixer. Meng tot het ijs mooi egaal en romig is.
  4. Verdeel het ijs over 4 glaasjes en giet de kersensaus erover. Eet smakelijk!

Wil je nog een andere versie met bananenijs proberen, het recept voor romig limoenijs is ook echt een aanrader!