Smoothies zijn een grote favoriet van mij. Meestal drink ik twee smoothies per dag, een groene smoothie als ontbijt en een fruit smoothie in de namiddag. Tussendoor drink ik graag sapjes, zowel groente- als fruitsappen. Op deze manier krijg ik een grote variatie aan groente en fruit binnen. Ik heb een periode van ziekte gekend en weet hoe belangrijk het is om genoeg groente en fruit binnen te krijgen, je lichaam kan pas helen als je het de juiste ingrediënten geeft. Het dagelijks drinken van een verse smoothie en/of fruitsapje is één van de beste dingen die je voor je lichaam kunt doen, je krijgt er vitaliteit, energie en algehele gezondheid voor terug. Ik zorg er altijd voor dat tenminste één smoothie of sapje helemaal groen is. Groene groenten zijn ontzettend gezond en bevatten belangrijke mineralen die je lichaam nodig heeft.

  • Spirulina is een blauw-groene alg en is rijk aan vitamine E, A, C, K, ijzer en de B vitamines B1, B2 en B6. Bovendien bevat spirulina omega-3 vetzuren en een hoge dosis chlorofyl (het groen van bladgroen).
  • Gerstegras bevat net als spirulina ook chlorofyl en een tal van andere mineralen zoals, kalium, koper, calcium, ijzer, mangaan en fosfor.

Door het toevoegen van deze twee ingrediënten maak je van een gewone smoothie een echte power smoothie. Super goed voor je immuunsysteem! Bananen maken de smoothie heerlijk zoet en geven je een hoop energie. De citroen maakt het lekker fris en voegt nog meer vitamine c toe, waardoor ijzer beter opgenomen wordt.

Ingrediënten voor de groene smoothie

voor 1 persoon:

  • 3 bananen
  • Het sap van een halve citroen
  • Een theelepel spirulina
  • Een eetlepel gerstegras of tarwegras
  • 100 ml water of plantaardige melk
    (Ik houd van een wat dikkere smoothie en gebruik 100ml water, vind je het lekkerder om je smoothie dunner te drinken, gebruik dan gerust meer water of melk).

Blend alles samen in een blender en klaar is je smoothie! Drink je graag een koude smoothie, vries dan een rijpe banaan in en gebruik deze in je smoothie, of voeg wat ijsklontjes toe. Pas de hoeveelheden ook vooral aan naar je eigen smaak, houd je niet zo van de smaak van spirulina voeg dan iets minder toe. Ook kun je het gerstegras vervangen door een paar handen donkergroene bladgroente. Eet smakelijk!

Gebruik voor je smoothie altijd rijpe bananen! Een rijpe banaan heeft stippen en is lekker zacht. Als een banaan rijp is, is het zetmeel omgezet in simpele fruitsuikers en is de banaan makkelijk te verteren. Het is een fabel dat bananen voor verstopping zorgen, zolang je je bananen maar rijp eet.