Rijstepap is iets wat ik als kind vaak at, natuurlijk warm met bruine suiker en kaneel. Op de een of andere manier maak ik het niet meer sinds wij thuis plantaardig eten. Gek eigenlijk, want het is zo ontzettend lekker, makkelijk en gezond. Deze kruidige rijstepap heb ik eigenlijk een beetje bedacht voor Pasen, maar ga ik in de toekomst ook zeker weer vaker maken. De kruiden die ik gebruik maken de rijstepap een beetje pittig, wat heerlijk is combinatie met de mango en het zoete van de pap zelf. De rijstepap is voor iedereen geschikt, omdat het vrij is van gluten, suiker en lactose. Een feestje op de ontbijttafel met Pasen.

Ingrediënten voor de kruidige rijstepap:

voor 4 personen

  • 750 ml rijstmelk
  • 150 gram rijst voor rijstepap
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel gember
  • 1/2 theelepel kardemom
  • 4 zachte dadels
  • 350 gram mango
    (als je bevroren mango gebruikt even laten ontdooien)
  • 2 passievruchten
    (ik gebruikte gele zoete passievruchten van vers-bestellen.nl)
  • 4 eetlepels dikke kokosmelk (uit een blikje kokosmelk die in de koelkast heeft gestaan)

Zo maak je het:

  1. Kook de rijst met de rijstemelk, de 3 dadels (in kleine stukjes) en kruiden in een pannetje tot pap. Doe dit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb de rijst ongeveer 20 minuutjes laten koken op laag vuur. Blijf ondertussen goed roeren.
  2. Wanneer de pap klaar is schep je de rijstepap in mooie glaasjes en laat je het even afkoelen.
  3. Als de rijstepap is afgekoeld versier je elk glaasje met blokjes mango, 1 eetlepel dikke kokosmelk en 1/2 passievrucht.

Eet smakelijk!

Variatietip:
Je kunt in plaats van dadels ook 3 of 4 gedroogde abrikozen gebruiken.