Kerst komt eraan en dat betekent dat het tijd is voor lekker eten en gezelligheid. Wij vieren de kerst natuurlijk plantaardig. Plantaardig eten met kerst betekent voor mij veel lekker eten zonder dat ik me zwaar of futloos voel. Ik voel me net zo energiek als anders en heb geen last van overtollige kilo’s na de feestdagen. Ook draag ik niet bij aan dierenleed en doe iets goeds voor het milieu, win-win!

Het eten van veel vlees, zuivel en te veel vet doet ons lichaam niet veel goeds en zorgt ervoor dat we ons zwaar voelen na een maaltijd. Deze taartjes doen het tegenovergestelde, ze geven energie! De taartjes bevatten maar een paar ingrediënten: haver, kokos, frambozen en dadel. That’s it! Dit maakt de taartjes helemaal vrij van gluten, suiker en zuivel. De frambozen geven de taartjes een prachtige kleur en bevatten veel antioxidanten. Ook bevatten de taartjes veel vezels wat zorgt voor een goede darmwerking, ook tijdens de feestdagen!

Ingrediënten voor de frambozen taartjes

Voor 4 taartjes

De bodem:

 • 100 gram dadel (Ik gebruikte dadels met pit)
 • 30 gram geraspte kokos
 • 60 gram havermout
 • Kleine theelepel kaneel

De vulling:

 • 120 gram framboos
 • 70 gram dadel
 • Granaatappel pitjes en kokosrasp (optioneel)

Zo maak je het:

 1. Ontpit de dadels.
  (Ik heb verse, zachte dadels gebruikt. Zijn je dadels wat droger en hard, week ze dan even een halfuurtje in warm water).
 2. Maal in een keukenmachine of blender de dadels, kokos, kaneel en haver fijn tot je een stevig deeg hebt. Dit mag best een beetje grof. Het is leuk en lekker als je nog stukjes dadel en kokos ziet. Ik heb een hele sterke blender, en krijg snel een mooi deeg. Heb je dat nou niet, voeg dat wat water of dadelstroop toe om makkelijk een mooi deeg te krijgen.
 3. Verdeel het deeg in 4 stukken en vorm hier met je handen kleine bakjes van.
 4. Pureer met een staafmixer de frambozen en dadels tot een puree.
 5. Vul de bakjes met de vulling en versier met granaatappelpitjes en kokosrasp.
 6. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
 7. Eet smakelijk!