Als je op zoek bent naar een lekker tussendoortje of feestelijke traktatie, dan zijn deze ijsrepen ideaal. Je hebt geen oven nodig, ze zijn glutenvrij en bevatten geen geraffineerde suikers. Met simpele, plantaardige ingrediรซnten kun je zoveel lekkere dingen maken, ik verbaas me daar nog steeds over. Deze ijsrepen bevatten gezonde bessen, volkoren rijst, cacao poeder, dadels, ahornsiroop en een beetje pindakaas. Puur natuur en stuk voor stuk ingrediรซnten waar je lichaam iets mee kan. Veel plezier met maken!
Wat je nodig hebt voor de ijsrepen met bosvruchten en cacao
Maakt 14 tot 16 ijsrepen, afhankelijk van hoe groot of klein je ze snijdt
- 70 gram gepofte volkoren rijst
(ik koop mijn gepofte rijst biologisch, gewoon bij de Jumbo of Albert Heijn van het merk ‘Smaakt’) - 30 gram cacaopoeder
- 65 gram pindakaas
(ik gebruik 100% natuurlijke pindakaas, zonder zout) - 80 gram honing of ahornsiroop
- 50 ml water
- 250 gram bevroren bosfruit
- 100 gram dadel, ontpit
- 100 ml plantaardige melk
Zo maak je het
benodigdheden: brownie bakblik of een kleinere vierkante bakvorm
- Meng in een kom: de cacao, gepofte rijst, pindakaas, honing of ahornsiroop, water en een klein snufje zeezout. Meng alles met je handen door elkaar. Alles moet goed gemengd en plakkerig zijn.
- Vervolgens bedek je de bakvorm met bakpapier en spreid je het rijst/cacao mengsel hier over uit. Druk goed aan met de achterkant van een lepel of gewoon met je handen (dit gaat het beste als je handen een beetje nat zijn).
- Voor de ijslaag plaats je de bevroren bessen met de dadels en 100ml plantaardig melk in de blender. (Dit kan ook met een goede staafmixer gemixt worden). Als alles goed gemengd is, giet/spreid je het mengsel uit over de rijst/cacao bodem. Zet het vervolgens in de vriezer om hard te worden.
- Na een halfuur kun je er voorzichtig repen van snijden. Maak ze zo groot of klein als jij wilt.
- Bewaar de repen in de vriezer. (Bewaren gaat het beste in een bakje. Leg een paar repen in een bakje, vervolgens een laagje bakpapier, weer een paar repen enz. Zo kun je ze stapelen en blijven ze niet aan elkaar plakken). Eet smakelijk!
Je kunt voor dit recept ook verse bessen gebruiken, laat de 100ml plantaardige melk dan achterwege. Laat ze dan ook iets langer in de vriezer staan voordat je ze in repen snijdt.
Zin in nog meer lekkere/gezonde ijsrecepten? Maak dan eens dit romigeย bananenijs met kersensaus.ย