Natuurlijk kon ik niet achterblijven met een lekker receptje voor Valentijnsdag. En zoals je van mij gewend bent is het een lekker makkelijk receptje met gezonde ingrediënten geworden. Zien ze er niet mooi uit? Niet te zoet en lekker fris door de frambozen en sinaasappel. Met dit receptje maak je 8 muffins, en mochten die nou niet allemaal opgegeten worden (dat kan ik me trouwens niet voorstellen) dan kun je ze ook prima invriezen. Ik zou zeggen, aan de bak!
Ik gebruikte voor het receptje biologische tarwebloem, maar eet je glutenvrij dan kun je dit vervangen door boekweitmeel. Ook kun je frambozen in dit recept vervangen door bramen, blauwe bessen of bosbessen.
Ingredienten voor de havermuffins met framboos en citroen
maakt ± 8 muffins
- 100 gram biologische tarwe- of speltbloem
- 50 gram amandelmeel
- 70 gram havermout
- 50 gram kokosbloesemsuiker
- 1 geprakte banaan
- 100 tot 110 gram plantaardige yoghurt (ik gebruikte ongezoete soja yoghurt)
- rasp van 1/2 sinaasappel
- 4 eetlepels ongezoete plantaardige melk
- frambozen voor bovenop de muffins (ik gebruikte diepvries frambozen)
- snuf zout
- 1 kleine theelepel bakingsoda
- 1 theelepel appelazijn
Eet je glutenvrij? Geen probleem, vervang de bloem dan door boekweitmeel en zorg dat je glutenvrije havermout gebruikt.
Zo maak je de muffins
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Meng de volgende ingrediënten in een grote mengkom: de bloem, amandelmeel, havermout, kokosbloesemsuiker, zout en citroenrasp.
- Prak de banaan en meng de banaan met de plantaardige yoghurt en plantaardige melk. Voeg dit mengsel toe aan de mengkom en meng alles met een spatel door elkaar.
- Voeg nu 1 theelepel bakingsoda toe en vervolgens 1 theelepel azijn, meng dit door het beslag.
- Vet een muffinvorm in met een beetje olie en bebloem de vormpjes. Hierdoor komen de muffins straks makkelijk uit de vorm. (Wanneer je papieren muffinvormpjes gebruikt kun je deze stap overslaan). Verdeel het beslag over ongeveer 8 muffinvormpjes en leg bovenop elke muffin wat frambozen (3 à 4 stuks).
- Tot slot bak je de muffins in een voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten. Eet smakelijk!