Vorige week plaatste ik een heerlijk recept voor een pesto met brandnetels. Ik wil jullie graag laten zien hoe je een eenvoudig én gezond pastagerechtje met de pesto kunt maken. Een gerechtje met simpele ingrediënten, maar boordevol smaak. Wanneer ik zelf pesto maak, maak ik meteen veel. Ik vries dan ook meteen een paar porties in voor die dagen waarop ik geen zin heb om te koken. Het enige wat ik dan hoef te doen, is pesto uit de vriezer halen en mijn favoriete pasta koken, et voilà! Ik gebruik voor dit recept een glutenvrije pasta van bruine rijst. Natuurlijk kun je elke pastasoort gebruiken: pasta van tarwe, boekweit, quinoa, mais, er is volop keuze tegenwoordig.

Ik houd van een simpele pasta pesto, met niet te veel ingrediënten. Maar varieer gerust ook met dit gerecht: voeg wat extra doperwten toe, gegrilde courgette, zongedroogde tomaatjes, olijven, leef je uit!

Ingrediënten voor de pasta pesto met brandnetel en kruidige tomaatjes

 2 personen

 • 300 gram glutenvrije of normale pasta
  (ik gebruik glutenvrije pasta gemaakt van volkoren rijst)
 • 2 à 3 handjes cherry- of cocktailtomaatjes
 • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
 • 1 theelepel gedroogde basilicum   
 • 1 teen knoflook
 • peper en zout
 • zelfgemaakte brandnetelpesto

Zo maak je het

 1. Weeg de hoeveelheid pasta af voor 2 personen. Breng een pan met water aan de kook, als het water kookt voeg je de pasta toe, samen met een snufje zeezout. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
 2. Maak de pesto met brandnetel volgens de aanwijzingen in dit recept.
 3. Halveer de cherry- of cocktailtomaatjes. Verwarm een koekepan met een kleine beetje olie en plaats de tomaatjes met het snijvlak naar beneden in de pan. Zet het vuur wat lager en laat de tomaatjes rustig een beetje karameliseren. Als je merkt dat de tomaatjes zacht beginnen te worden voeg je 1 geperste teen knoflook toe en een theelepel gedroogde rozemarijn + baslicium. Hussel de tomaatjes even goed door de pan, zodat de alle ingredienten goed mengen. Wanneer de tomaatjes zacht en lekker gebakken zijn, zet je het vuur uit. Voeg eventueel wat peper en zout toe.
 4. Giet de pasta af en meng de pasta met de pesto. Serveer de pasta op een mooi bord en verdeel de tomaatjes over de pasta. Garneer met wat verse baliscum en eventueel en paar cashewnootjes of pijnboompitten. Eet smakelijk!

Tip: de pasta smaakt heel goed met wat verse rucola