Deze heerlijke amandelkoekjes maak je met maar een paar simpele ingrediënten en staan binnen 10 minuutjes in de oven. Bovendien bevatten ze geen suiker en zijn ze helemaal glutenvrij. Ik houd van dit soort simpele recepten met ingrediënten die ik altijd wel in huis heb, zo zet ik last-minute toch snel iets lekkers op tafel!

Voor deze koekjes gebruikte ik het amandelmeel en de abrikozen van noten.nl. Zij verkopen allerlei lekkers: van noten en zaden tot gedroogd fruit en superfoods.

amandelkoekjes vegan plantaardig glutenvrij

Ingrediënten voor de amandelkoekjes

voor ongeveer 12 koekjes

  • 120 gram amandelmeel
  • 2 rijpe bananen
  • 4 grote, of 5 kleinere gedrooge abrikozen
  • rasp van 1 biologische citroen
  • snuf zeezout
  • 20 gram havermeel
  • 1/2 theelepel bakpoeder (4 à 5 gram)

Tip: in plaats van gedroogde abrikozen kun je ook gedroogde mango of dadels gebruiken

Zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de gedroogde abrikozen in kleine blokjes en rasp de schil van 1 biologische citroen.
  3. Prak de twee rijpe bananen helemaal fijn met een vork.
  4. Weeg het amandelmeel af en doe dit in een mengkom. Voeg hier de geprakte bananen aan toe, de gesneden abrikozen, de citroenrasp, zeezout, 15 gram havermeel en het bakpoeder.
  5. Vorm er met je handen 12 balletjes, leg deze op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
  6. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven zo’n 25 tot 30 minuten, totdat de koekjes mooi goudbruin kleuren. Eet smakelijk!

(Het zijn geen harde of knapperige koekjes, ze blijven van binnen een beetje zacht, zoals cake).