Een feestelijk en lekker receptje met maar 4 ingrediënten: chocoladepudding! Omdat ik gezondheid erg belangrijk vind (ook in de decembermaand) vind ik het leuk om toetjes en lekkernijen te maken die ons lichaam een handje helpen en ons goed doen. Lekker en gezond gaan namelijk prima samen. Wat deze pudding zo gezond maakt is dat ik alleen maar ‘hele’ ingrediënten heb gebruikt, dat wil zeggen: geen geraffineerde producten. Deze chocoladepudding bevat zoete aardappel, dadels en cacao, dat is alles! Wees gerust, van die zoete aardappel proef je niks, maar het geeft de pudding wel een fantastische romige structuur en een flinke dosis vezels, vitamines en mineralen. Ik heb er in ieder geval een nieuw favoriet toetje bij en misschien jij straks ook! 

Ingrediënten voor de gezonde chocoladepudding

3 à 4 personen

Benodigdheden: sterke staafmixer of blender

  • 450 gram geschilde, ongekookte zoete aardappel
  • 6 à 7 medjoul dadels, ontpit (±140 gram)
  • 150 ml plantaardige melk
  • 25 gram cacao poeder

Ik gebruikte rijstemelk voor het recept, maar je kunt elke soort plantaaridge melk gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld kokosmelk voor een extra romige pudding. 

Voor dit recept gebruik ik medjoul dadels, dit zijn zachte en grote dadels. Natuurlijk kun je ook andere dadels gebruiken, houd dan gewoon hetzelfde gewicht aan. Wanneer je dadels wat hard zijn, kun je ze even weken in warm water voordat je ze gebruikt in het recept.

Zo maak je het
  1. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Kook de zoete aardappel gaar in een pannetje met water. Wanneer de blokjes aardappel gaar zijn, giet je deze af en leg je ze op een bord om af te koelen.
  2. Ontpit de dadels, en doe de dadels samen met de zoete aardappel, plantaardige melk en de 25gr cacao in de blender (of gebruik een kom en een staafmixer). Blend het geheel tot een romige pudding.
  3. Schep de pudding in mooie glaasjes en laat de pudding 2 uur opstijven in de koelkast. Eet smakelijk!

 Je kunt ervoor kiezen om de pudding na het afkoelen te versieren/garneren. Denk dan aan: gedroogde gojibesjes, kokosrasp, chocola, nootjes, blauwe bessen enz.