Wij eten bijna altijd soep in het weekend. Lekker, makkelijk en ik kan een hoop groente in een pan met soep kwijt. Deze tomatensoep maak ik regelmatig en ik heb eindelijk het recept opgeschreven. Ondanks de misschien lange ingrediënten lijst is de soep ontzettend makkelijk om te maken. De verse groenten snijden is het meeste werk, maar ook het enige. Omdat wij thuis van een vullende soep houden voeg ik vaak bonen toe. Houd je nou niet zo van bonen, dan kun je ook vermicelli, macaroni of linzen gebruiken.
Ingrediënten voor de gevulde tomatensoep
Dit recept maakt genoeg soep voor 5 à 6 grote kommen
- 1 fles biologische passata van 700 ml
- 4 grote vleestomaten
- 2 blikjes tomatenblokjes
- 4 stengels bleekselderij
- 1 courgette
- 130 gram taugé
- 2 rode paprika’s
- 600 tot 800 ml water
(gebruik 600ml voor een dikkere soep) - 400 gram bruine bonen uit pot
- 4 eetlepels Italiaanse kruiden
- 1,5 bouillon blokje
(ik gebruik 1,5 blokje omdat de ketjap ook al zout is, voeg meer toe als je dat lekker vindt) - een scheut ketjap
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel paprika poeder
- snufje chilipoeder
- 3 à 4 theelepels kokosbloesemsuiker
Zo maak je het
- Was de groenten en snijd alles in kleine blokjes/stukjes.
- Doe alle ingrediënten (behalve de taugé) in een grote pan en breng aan de kook.
- Laat de soep een half uur tot 3 kwartier op een laag vuur pruttelen.
- Voeg de taugé op het laatst toe en laat nog even 5 minuten mee koken.
- Serveer de soep met verse plakken brood.Eet smakelijk!