Ik eet met gemak tot 10 tot 12 tot stuks fruit per dag. Dit heeft een reden: fruit heelt, voorkomt ziekten, maakt ons vrolijk, geeft energie en smaakt fantastisch! Ik ontbijt elke ochtend met een grote smoothie en doe mijn lichaam alleen maar goeds. Ik geef mijn lichaam antioxidanten, vitaminen, mineralen en fruitsuikers voor energie. Sinds ik zoveel fruit eet wordt ik niet meer ziek en sla ik de griep gewoon over. Het eten van veel fruit kan wonderen verrichten. Ik ben er van overtuigd dat een lichaam kan helen als je het de juiste ingrediënten geeft.

Deze fruitsalade kun je als maaltijd eten of delen met je vrienden en familie. Door de chia pudding bevat de fruitsalade een goede dosis Omega 3 en de kokosmelk maakt het lekker romig. Je hoeft natuurlijk niet het fruit uit de ingrediëntenlijst te gebruiken. Gebruik vooral wat je lekker vindt en wat er bij jou op de fruitschaal ligt.

Ingrediënten voor de fruitsalade

  • 2 bananen
  • 2 persimmons of kaki vruchten
  • 1 mandarijn
  • 1 appel
  • 100 gram bramen
    (in plaats van bramen kun je ook frambozen, kersen, aardbeien of bosbessen gebruiken)
  • 10 gram ahornsiroop
  • 100 ml appelsap
  • sap van 1/2 citroen
  • munt blaadjes (optioneel)

Ingrediënten voor de chia pudding

  • 200 ml kokosmelk
  • 250 ml water
  • 40 gram chia zaad

 

Zo maak je het:

Maak de chia pudding de avond van te voren klaar. Meng de kokosmelk, het water en het chiazaad samen in een groot glas of mengbeker. Roer goed door en laat een nachtje in de koelkast staan. Het chiazaad neem ontzettend veel vocht op waardoor er een soort van pudding ontstaat. Het recept voor deze chia pudding maakt genoeg voor meerdere keren. In de koelkast kun je de pudding zeker een paar dagen bewaren. Gebruik deze chia pudding over gesneden fruit, een smoothiebowl of over de havermout.

De fruitsalade:

  1. Snijdt al het fruit in kleine stukjes.
  2. Leg al het fruit op een groot bord en meng met het sap van 1/2 citroen.
  3. Nu is het tijd om de bramen siroop te maken.
  4. Meng in een klein steelpannetje 100 gram bramen (deze mogen bevroren zijn) met de ahornsiroop en appelsap.
  5. Breng aan de kook.
  6. Als het kookt zet je het vuur middelhoog (het moet blijven pruttelen). Laat het mengsel een kwartier koken zonder deksel op de pan. Roer af en toe door.
  7. Na een kwartier moet het meeste vocht verdampt zijn en houd je een mooie siroop over.
  8. Giet de bramen siroop over de rest van het fruit en schep en paar flinke lepels chia pudding over de fruitsalade.
  9. Maak af met een takje munt (optioneel).

Eet smakelijk!