Iedereen weet inmiddels wel dat de reguliere energiedrankjes uit de supermarkt niet zo gezond zijn. De energiedrankjes uit blik bevatten veel cafeïne en een hele hoop slechte suikers. Op zich is suikers nuttigen voor je energie heel logisch, want al onze cellen voeden zich met glucose, suiker is onze primaire brandstof (vandaar ook onze trek in zoet). Het nuttigen van geraffineerde suikers is natuurlijk geen goed idee. Als we echt energie willen hebben moeten we onze suikers halen uit ongeraffineerde voedingsmiddelen zoals fruit, groente en zetmeel (volkoren granen, aardappelen, bonen, rijst enzovoort).

Dit drankje met dadel is voor mij hét ultieme energiedrankje. Dadels bevatten natuurlijke suikers en zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Dadels zijn een goede bron van vitamine A, B-vitaminen, ijzer, calcium, magnesium, koper en potassium. Echte energiebommetjes dus! Ik heb altijd een grote doos met 5 kilo dadels in huis van het merk Mehadrin, dit zijn mooie zachte medjoul dadels van goede kwaliteit. Ik heb op deze manier altijd dadels als ik ze nodig heb en het is wat goedkoper.

Ingrediënten voor het energiedrankje

 • 4 grote aardbeien of 6 kleintjes
  (je kunt ook bosbessen of frambozen gebruiken)
 • 6 medjoul dadels
 • 350 ml water


Zo maak je het:

 1. Week de dadels ongeveer 1 uur in 350 ml water.
  Door de dadels te weken worden ze wat zachter en blenden ze makkelijk.
 2. Na het weken plaats je de dadels met het weekwater in de blender en voeg je hier 4 aardbeien aan toe. Ik gebruik biologische aardbeien en blend ook het kroontje mee. Het kroontje is namelijk heel gezond en kun je gewoon eten.
 3. Als alles goed is gemengd giet je het even door een zeef.
 4. Schenk het in een mooi glas en geniet ervan!