Zoals jullie misschien wel weten ben ik plantaardig gaan eten omdat mijn gezondheid heel slecht was. Mijn darmen functioneerden niet en ik kon geen eten verteren. Inmiddels gaat het gelukkig stukken beter en ben ik vrij van medicatie en ziekenhuisbezoekjes. Het helen van mijn darmen en spijsvertering ging niet vanzelf. Eén van de dingen die ik heb gedaan is het drinken van bleekselderij sap, elke dag! Ik ben hiermee begonnen na het lezen van de boeken van Anthony William (Medical Medium). Anthony William heeft een aantal boeken geschreven en helpt mensen genezen op een natuurlijke manier, door middel van groente en fruit. Over bleekselderij schrijft hij:

‘Fresh celery juice is one of the most powerful and healing juices one can drink. Just 16 oz of fresh celery juice every morning on an empty stomach can transform your health and digestion in as little as one week’ 

De reden waarom bleekselderij onze spijsvertering kan genezen, is omdat het een natuurlijke vorm van sodium en andere mineraalzouten bevat. Deze vormen van zout werken in ons lichaam samen: ze verwijderen gifstoffen en schadelijk bacteriën uit onze darmen en herstellen het maagzuur in de maag. Door het drinken van bleekselderij heb ik weer maagzuur en is mijn opgeblazen buik verleden tijd. Ook heb ik geen pijn meer in mijn darmen en kan ik steeds meer voedsel verteren.Wat je nodig hebt voor het sapje met bleekselderij:

maakt ongeveer 600ml sap

  • 1 stronk bleekselderij
  • 1 komkommer of venkel

Ik maakte mijn sapje in de slowjuicer maar je kunt ook alle ingrediënten in de blender doen en daarna zeven met een notenmelkzak.

Ik moest in het begin zeker wennen aan de smaak, maar inmiddels vind ik het best lekker. Het feit dat het mij zo heeft geholpen zorgt er voor dat ik het elke dag met plezier drink. De boeken van Anthony William zou ik zeker eens lezen als je op zoek bent naar een natuurlijke manier van genezen, van binnenuit met groente en fruit.