Vorige week maakte ik dit lekkere bosvruchten ontbijtje en ik wil het recept graag met jullie delen! Het is een ontzetend voedzaam ontbijtje, vol met gezonde koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Een ontbijtje vol energie!. Ik gebruik in dit receptje mijn zelfgemaakte granola maar je kunt ook een gekochte muesli of granola gebruiken. Dit ontbijtje laat ook zien dat een gezond begin van de dag helemaal niet veel tijd hoeft te kosten!  

Ik gebruik in dit recept bosvruchten uit de diepvries, maar je kunt deze natuurlijk heel goed vervangen door verse bessen of ander fruit. Wat dacht je van ananas of mango voor een tropisch ontbijtje, of banaan, peer en kaneel voor een herfst variant.  Varieer en gebruik heerlijke vruchten uit het seizoen!

 

Ingrediënten voor het bosvruchten ontbijtje 

voor 1 persoon

  • 2 bananen
  • 250 ml plantaardige yoghurt
  • 150 gram gemengde bosvruchten (uit de diepvries)
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • Granola of muesli (klink hier voor een lekker recept voor zelfgemaakte granola)
  • Wat fruit om mee te versieren, ik gebruikte 1/2 granaatappel. Maar een appel of peer in kleine stukjes is ook heerlijk!

 

Zo maak je het

  1. Doe de yoghurt met het rood fruit, de banaan en ahornsiroop in een blender (of blend het geheel met de staafmixer) en blend alles tot een egale smoothie/yoghurt. (Als je niet houd van een koud ontbijtje kun je de bosvruchten van te voren het beste even ontdooien).
  2. Vul een mooi groot glas tot halverwege met de vruchtenyoghurt. Snijd de andere banaan in plakjes en leg deze hier bovenop. Vul het glas verder met vruchtenyoghurt en top met de zelfgemaakte granola en wat granaatappel. Eet smakelijk!

Ik gebruik voor dit receptje zelfgemaakte granola, maar je kunt natuurlijk ook prima een granola of muesli uit de winkel gebruiken. Let er wel op dat deze natuurlijke ingrediënten bevatten en niet teveel geraffineerde suikers. Dan houd je het lekker gezond!