Ik hou van simpele recepten: van die receptjes die je in een kwartiertje kunt maken als je even zin hebt in iets lekkers. Dit appeltoetje is zo’n simpel receptje. Geen oven nodig, geen ingewikkelde ingrediënten, weinig afwas en toch een lekker en gezond toetje. De combinatie van appels, havermout, kaneel en rozijntjes zorgt toch een beetje voor dat appeltaart-gevoel, wie houdt daar nou niet van? 

Ik gebruik appelen in dit recept, maar met peren, perziken, bessen of ananas is het ook heerlijk! Of combineer allerlei soorten fruit. Gebruik dit recept als een leuke basis en varieer lekker met de producten die je in huis hebt! En voel je vrij om dit toetje ook lekker als ontbijt of tussendoortje te eten 😉

Ingrediënten voor het appeltoetje met haver 

2 à 3 personen

  • 75 gram havermout
  • 30 gram kokosrasp
  • 1 1/2 eetlepel appelstroop
  • snufje kaneel of koekkruiden
  • 3 à 4 appels
  • optioneel: 1 theelepel kokosbloesemsuiker
  • sap van 1/2 citroen
  • handje rozijntjes

Zo maak je het

  1. Doe de havermout, kaneel of koekkruiden en kokosrasp in een kommetje en voeg 1 1/2 eetlepel appelstroop toe. Kneed het geheel met je handen tot een soort kruimeldeegje. Het moet een beetje aan elkaar plakken en een geheel vormen. Zet het even aan de kant.
  2. Schil de appelen en snijd ze in kleine blokjes. Doe de appelen in een pannetje met een heel klein laagje water, de rozijntjes, kokosbloesemsuiker en het citroensap. Zet het vuur aan en breng de appelen aan de kook, met het deksel op de pan. Laat de appelen zachtjes pruttelen totdat ze mooi zacht zijn en het vocht een beetje is ingedikt. 
  3. Verdeel het warme appelmengsel over een paar mooie glaasjes en schep het havermengsel er bovenop. Versier met wat kokosrasp. Eet smakelijk! 

Je kunt er voor kiezen om de toetjes nog even 1 uurtje in de koelkast te zetten. Het appelmengsel stijft op wanneer het afkoelt, je krijgt op deze manier echt een stevig toetje.