Fruit is ontzettend belangrijk. Iedereen weet wel dat je minimaal twee stuks fruit moet eten op een dag. Persoonlijk vind ik twee stuks fruit een beetje weinig. Fruit heeft zo ontzettend veel te bieden!

  • Fruit houdt je jong
  • Fruit werkt goed tegen virussen
  • Fruit helpt tegen schimmels in de darm
  • Al onze cellen voeden zich met glucose, fruit is dus ideaal!
  • Fruit zich bomvol vitaminen en mineralen
  • Fruit is lekker!
  • Fruit verlaagt cholesterol en een hoge bloeddruk
  • Een hoge consumptie van fruit verlaagt de kans op kanker
  • Fruit heeft een positief effect op onze bloedsuikerspiegel
  • Fruit zorgt voor een goede darmwerking
  • Fruit maakt je vrolijk!

Genoeg redenen om dagelijks veel fruit te eten! Ik zelf drink veel smoothies, maak sapjes en veel fruit tussendoor. Soms ben ik de normale appel of banaan even zat en ben ik op zoek naar een andere manier om mijn fruit te eten. Vooral in de winter, dan heb ik zin in iets kruidigs of knapperigs. Deze dip is dan ideaal! Ik eet deze dip met appel, komkommer, bleekselderij en zelfs rauwe paprika! Heerlijk.

Abrikozen spelen de hoofdrol in deze dip en dat is niet voor niets. Behalve dat abrikozen ontzettend lekker zijn, zijn ze ook nog eens ontzettend goed voor je. Abrikozen bevatten veel vitamine A wat goed is voor je huid en ogen. Ook bevatten abrikozen vitamine E, B, ijzer, magnesium, fosfor, calcium, kalium, koper en zink. Vitamine bommetjes dus! Let er wel op dat je ongezwavelde abrikozen gebruikt. De meeste abrikozen worden gezwaveld zodat ze langer houdbaar zijn en hun mooie oranje kleur behouden. Zwaveldampen doden bacteriรซn en zijn in kleine hoeveelheden niet schadelijk. Maar toch, echt natuurlijk klinkt het niet.

 

Ingrediรซnten voor de abrikoos- en appeldip

  • 100 gram ongezwavelde, gedroogde abrikozen
  • 1 appel
  • Het sap van een 1/2 citroen
  • Iets om mee te dippen, dit kan een appel zijn, komkommer, rauwe groente, wat je lekker vindt!
  • scheutje water

zo maak je het:

Snijdt de abrikozen en appel in kleine stukjes, zo is het makkelijk te blenden. Maal met een staafmixer de abrikoos, appel, citroensap en een scheutje water tot een egale massa. En klaar is je dip! Voeg als je dat lekker vindt nog wat kaneel of gemberpoeder toe aan je dip. Eet Smakelijk.