Iedereen weet dat het eten van veel groente en fruit belangrijk is voor onze gezondheid, maar wist je dat kruiden net zo belangrijk zijn? Kruiden bevatten veel geneeskrachtige eigenschappen en staan bekend om hun reinigende werking. Denk aan basilicum, bladselderij, dille, bieslook, koriander, brandnetel, daslook enz. Verse kruiden zouden elke dag op het menu moeten staan! Het eten van meer kruiden hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn. Denk aan een lekkere zelfgemaakte pesto, een soep met brandnetel, een groene smoothie of deze lekkere aardappelsalade! Met verse kruiden maak je van een paar simpele aardappelen een heerlijke salade: ย vol smaak, kleur en gezondheid.

Wij eten deze salade in de lente en zomer vaak als bijgerecht, met wat gekookte groente en falafel. Maar ook als hoofdgerecht is de aardappelsalade erg lekker. Voeg er dan wat linzen of bonen aan toe, een paar handen sla, wat rauwe groenten (rode paprika is erg lekker!) en klaar ben je!

Ingrediรซnten voor de aardappelsalade

voor 2 ร  3 personen

  • 1 kilo vastkokende aardappelen, geschild en gewassen.
  • 25 gram verse bieslook, fijngesneden
  • 10 gram verse peterselie fijngesneden
  • 2 theelepels gedroogde dille
  • 3 eetlepel agavesiroop
  • 2 1/2 eetlepel mosterdย 
  • 3 eetlepels appelazijn
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • zout en peper

Zo maak je hetย 

  1. Schil de aardappelen, snijd de aardappelen in blokjes en kook de aardappelen gaar.
  2. Wanneer de aardappelen gaar zijn giet je ze af en laat je ze afkoelen op een groot bord.
  3. Was de verse bieslook en peterselie en snijd deze heeeeeel fijn.
  4. Meng in een kommetje de agavesiroop, mosterd, appelazijn, uienpoeder, knoflookpoeder, bieslook, peterselie en de gedroogde dille. Roer alles met een vork goed door elkaar.
  5. Giet het kruiden mengsel over de aardappelen en maak af met wat zout en peper naar smaak, eet smakelijk!