

Thee! Wij drinken thuis ontzettend veel thee (kruidenthee) en hebben dan ook veel soorten in ons keukenkastje staan. Kamille, rooibos, citroen verbena, hibiscus, lekkere avondthee en mijn eigen gedroogde brandnetels. Je kunt met kruidenthee ontzettend veel lekkere drankjes maken. Als de dagen weer warmer worden maak ik vaak een koude thee of ijsthee. Het is een leuke manier om wat extra voedingsstoffen aan mijn water toe te voegen en helpt me genoeg te drinken gedurende de dag. De hibiscus, rooibos en groene thee bevatten alle drie een hoge dosis antioxidanten, deze beschermen ons tegen ziekten en houden ons jong. Alleen de groene thee bevat cafeïne, drink deze liever niet als je onder stress staat. De rooibos en hibiscus bevatten geen cafeïne en hebben een rustgevende werking.
Op een hete dag is het heerlijk om wat extra ijsklontjes aan de thee toe te voegen. Ook kun je een kaneelstokje mee laten trekken met de rooibos, of voeg wat bosbessen toe aan de hibiscus. Genoeg mogelijkheden! Voor de rooibos en groene thee gebruik ik theezakjes van Piramide. Deze zijn helemaal biologisch en bevatten alleen natuurlijke ingrediënten. Bovendien bevatten de theezakjes van Piramide geen bleek, waardoor ze gewoon in het compostvat kunnen. De hibiscus is een losse thee en kun je vinden bij een biologische winkel.



Groene thee citroen
- 1 zakje groene thee
- het sap van 1/2 limoen
- de schil van 1/2 limoen
- 1,5 tot 2 theelepels kokosbloesemsuiker
- 500 ml heet water
Rooibos perzik/sinaasappel
- 1 zakje rooibos perzik/sinaasappel
- het sap van 1/2 sinaasappel
- de schil van 1/2 sinaasappel
- 500 ml water
- 2 gedroogde abrikozen
(in kleine stukjes gesneden) - 1 theelepel kokosbloesemsuiker
Hibiscus
- 4 gram gedroogde hibiscus
- het sap van 1/2 sinaasappel
- de schil van 1/2 sinaasappel
- 1.5 tot 2 theelepels kokosbloesemsuiker
- 500 ml water
Zo maak je de ijsthee
Breng water aan de kook. Plaats alle ingrediënten voor de thee in een groot glas en voeg het gekookte water toe. Roer even goed door. Voor alle thee geldt: laat de thee even 10 minuten mee trekken en verwijder daarna het zakje of de verse thee. De thee moet niet te sterk worden. Het fruit laten we in de thee zitten. Laat de thee afkoelen en plaats een nachtje in de koelkast. De volgende dag heb je heerlijk drankje! (Voeg gerust meer suiker toe als je van een zoetere thee houdt).


Wat een mooie plaatjes! Voor de zomer lijken dit me echt fijne drankjes ter afwisseling van gewone thee, sap en water.
Hoi Maaike! Wat leuk om te horen, nu wachten op de zomer!